Olej Migdałowy – zimnotłoczony Bio

24,90 

100 % Bio Olej Migdałowy (Prunus amygdalus dulcis) pozyskany metodą tłoczenia na zimno.

Pojemność: 110 ml

Naturalny olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa migdałowego. Roślina ta pochodzi z Azji, natomiast dzisiaj jej uprawy znajdziemy głównie na terenach śródziemnomorskich.

Składniki: 100% BIO olej migdałowy, tłoczony na zimno. W składzie produktu wyróżnić możemy nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę A, witaminy z grupy B oraz witaminę D.

Sposób wykorzystania: Produkt należy nałożyć bezpośrednio na suchą, podrażnioną, szorstką, bądź spękaną skórę. Olej migdałowy może być także wykorzystany do tworzenia własnych kosmetyków.

Zalecenia: Olej migdałowy polecany jest do pielęgnacji suchej i podrażnionej skóry.

Właściwości: Regularne stosowanie oleju migdałowego przyczynić może się do poprawy kondycji skóry. Produkt w szczególności rekomendowany jest osobom zmagającym się z chorobami skóry (m.in. łuszczycą, egzemą), a także mającym problem z jej przesuszaniem. Olej migdałowy przyczynia się również do nawilżania i odżywania włosów.

Uwagi: Produkt chronić przed promieniami słonecznymi, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Inne kategorie:
ChiaRooibosDaktyleBananySok z Granatu

Opinie

Brak opinii.

Dodaj w opiniach - “Olej Migdałowy – zimnotłoczony Bio”

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Wartość odżywcza w100 ml:
Wartość energetyczna:3700 kJ / 900 Kcal
Białko:0.0 g
Węglowodany:0.0 g
Tłuszcz:100.0 g
Kwas palmitynowy:8.5 g
Kwas stearynowy:3.5 g
Kwas oleinowy:74.0 g
Kwas linolowy:18.5 g

Migdały, czyli nasiona migdałowca zwyczajnego, to nie tylko cenny i pożywny element zdrowej diety, ale także niezastąpiony produkt w kosmetyce. Roślina ta pochodzi z Azji, a obecnie uprawia się ją na obszarach Morza Śródziemnego. W sztuce kulinarnej używa się ich w formie przekąski, jako dodatek do deserów oraz wytwarza się z nich włoski napój alkoholowy zwany amaretto.

Jednakże, ich bogaty skład odżywczy pozwolił uzyskać cenny, w pełni naturalny olejek przeznaczony do pielęgnacji skóry i stanowiący doskonałą alternatywę dla kosmetyków drogeryjnych. Olejek migdałowy pozyskuje się dzięki tłoczeniu na zimno, co pozwala zachować jego wszystkie wartości prozdrowotne. Migdały wykorzystane do produkcji oleju pochodzą z ekologicznych i certyfikowanych upraw.

Olejek migdałowy bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E, D, B2, proteiny, żelazo, fosfor, magnez, mangan, potas, sód, cynk i przede wszystkim kwas linolowy i oleinowy. Jego unikalny skład pozwala pielęgnować każdy rodzaj cery w każdym wieku. Może być zastosowany nawet na skórę niemowląt, a także na cerę problematyczną dotkniętą trądzikiem czy łuszczycą.

Olejek migdałowy przede wszystkim jest bezpieczny w swoim stosowaniu i rzadko wywołuje alergie. Łatwo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze i charakteryzuje się orzechowym zapachem. Olejek migdałowy:

  • jest pomocny dla bardzo suchej, łuszczącej się i napiętej skóry, gdyż doskonale nawilża

  • wspomaga poprawę cyrkulacji krwi, dlatego skóra wygląda na zdrowszą i bardziej promienną

  • przyczynia się do hamowania procesów starzenia się skóry oraz poprawia jej elastyczność

  • pomaga łagodzić wszelkie podrażnienia oraz rany na skórze

  • wspomaga tworzenie naturalnej ochrony na skórze przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak zanieczyszczenia środowiska czy promienie słoneczne.

Olejek migdałowy może być zastosowany również na włosy. Przyczyni się do poprawy ich struktury, nawilżenia oraz odżywienia. Dodaje włosom naturalnego blasku oraz chroni przed łamliwością. Podobne działanie wykazuje na paznokcie. Pomaga je odbudować oraz wzmocnić łamliwą płytkę.

Olejek migdałowy można wykorzystać jako środek do masażu całego ciała. Sprawi, że skóra będzie napięta, wygładzona, elastyczna oraz głęboko nawilżona. Może pomóc zapobiec rozstępom, dlatego warto go stosować w trakcie ciąży.

Olejek migdałowy należy przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, gdyż promienie słoneczne mogą spowodować utratę jego właściwości.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Chronić przed promieniami słonecznymi.

Możesz lubić także…