Neem – liście mielone

Wybierz opcję, żeby zobaczyć cenę.

Neem – znana również jako Miodla indyjska – produkt w postaci liści mielonych. Neem jest znane w Ajurweda.

Miodla indyjska zaliczana jest do gatunków drzew z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Drzewa te przeważnie dorastają do około 20m. Występowanie: subokontynent indyjski. Przeczytaj więcej o tym produkcie w zakładce „opis”.

Wyczyść

Neem, znane również jako miodla indyjska, to drzewo pochodzące z subkontynentu indyjskiego. Dzisiaj występuje ono także w innych krajach podzwrotnikowych. Właściwości lecznicze tej rośliny znane są od czasów starożytnych.

Składniki: 100% liście mielone neem.

Sposób spożycia: 3 gramy produktu należy wymieszać z ciepłą wodą i pić 3 razy dziennie.

Zalecenia: Neem zalecany jest głównie w kosmetyce, albowiem pomaga uporać się z zakażeniami skóry, trądem oraz owrzodzeniami.

Właściwości: Mielone liście miodli indyjskiej mogą być wykorzystane w przypadku chorób skóry. Działają podobnie jak środek przeciwwirusowy, mogą wspomagać walkę ze stanami zapalnymi stawów oraz z podwyższonym cholesterolem. Ponadto neem wykazuje działanie przeciwświądowe, przeciwbólowe, przeciwgorączkowe, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, antybakteryjne oraz hipoglikemiczne. Warto dodać, że liście według ajurwedy pomagają w leczeniu nerwobólów oraz bólów mięśni, a także pomocne są w usuwaniu toksyn z organizmu.

Uwagi: Nie należy przedawkowywać produktu, albowiem może wiązać się to z wieloma dolegliwościami.

Inne kategorie:
Gotu KolaCzarnuszkaJalapenoKonopiaAndrographis

Opinie

Brak opinii.

Dodaj w opiniach - “Neem – liście mielone”

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Miodla indyjska, zwana również Neem, której łacińskie nazwy to AzadirachtaIndica, a także synonimicznie MeliaAzadirachta jest gatunkiem drzewa z rodziny miodłowatych, których nazwa łacińska brzmi Meliaceae. Do rodziny drzew miodłowatych należą m.in. mahoniowiec, cedrzyk czy aglaia. Neem jest jednym z dwóch gatunków drzew, które pochodzą od rodzaju Azadirachta. Pochodzenia drzewa jest równie tajemnicze, co miejsce, w którym występuje, a mianowicie jest to subkontynent indyjski. Roślina cechuje się ekspansywnym charakter, dzięki któremu rozprzestrzeniła się również w innych krajach znajdujących się w klimacie podzwrotnikowym.

Miodła indyjska, zwana również melia indyjską cechuje się sporą wysokością, która oscyluje w granicach od 20 metrów wysokości do nawet 40 metrów. Proszek, który często jest określane mianem pudru jest wykonany z mielonych liści miodły indyjskiej, która pochodzi z całkowicie wolnych, od wszelkiego rodzaju chemikaliów, certyfikowanych BIO upraw ekologicznych.

Proszek pod postacią pudru, który jest wykonany z liści miodły indyjskiej może być stosowany w przypadkach chorób skóry, m.in. jaku skuteczny środek przeciwwirusowy, który może działać wspomagająco w stanach zapalnych stawów oraz może być polecamy osobom, które chorują na cukrzycę lub notują podwyższony stan cholesterolu w organizmie.

Możesz lubić także…