Szukacie prostego i łatwego przepisu na smaczną, słodką przekąskę? Koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Nie pożałujecie!
Do zrobienia ciasteczek owsianych potrzebujemy:
-2 szklanki płatków owsianych bio
-2 jajka
-2 czubate łyżki mąki (my wybraliśmy mąkę kokosową BIO)
-2 czubate łyżki miodu
-6 łyżek oleju (najlepszy będzie olej kokosowy)
-2-3 starte na tarce jabłka (zależy od wielkości jabłek)
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżka cynamonu (my wybraliśmy cynamon cejloński bio)
-2 garście suszonych daktyli
-3 łyżki sezamu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i z otrzymanej masy formujemy kształtne, okrągłe ciasteczka. Układamy je na papierze do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (bez termoobiegu)i pieczemy 15 minut.
Wiemy, że ciężko się powstrzymać ale przed jedzeniem należy poczekać aż całkowicie ostygną!
Życzmy smacznego!!!